10 motive pentru a-ți accepta propriile ciudățenii
Nevoia de acceptare și partea ciudată pe care fiecare dintre noi o are nu fac întotdeauna casă bună. Adulții încearcă să se conformeze, pentru că asta îi face să se simtă în siguranță.
Când ești un ciudat, riști să rămâi singur, cred cei mai mulți. Dar este oare adevărat? De-a lungul istoriei, marii creatori, cele mai importante personalități au fost cei care au îndrăznit să sfideze cu unicitatea lor. Să se elibereze de presiunea socială și de teama de a fi judecați.
Iată câteva motive pentru care ar trebui să ne acceptăm propriile ciudățenii
1.Normalitatea nu există
Oricine poate fi considerat “ciudat”, deci nimeni nu este de fapt ciudat. Oamenii sunt diferiți – unii sunt gălăgioși, alții tăcuți. Unii sunt creativi, alții analitici. “Normal” nu există, ci doar ‘natural’. Așadar, acceptă-ți adevărată natură și exprimă ceea ce ești.
2.Ciudățenia ta este chiar forța ta
Unicitatea ta reprezintă exact sursa ta de putere. În loc să-ți ascunzi ciudățeniile, învață să le folosești.
Citește și Ţara potrivită în funcţie de zodie. Unde e cel mai bine să trăiești?
3.Ceea ce este bizar, este memorabil
Oamenii nu acordă mare atenție lucrurilor banale și nici nu sunt dispuși să plătească pentru ele. Să fii “normal” conduce în cele mai multe cazuri la rezultate mediocre. Oamenii sunt interesați de ceea ce nu au și “normalitate” are toată lumea.
4.Mai multă autenticitate este întotdeauna de dorit
Oamenii își doresc mai mult realism. Unicitatea ta este foarte necesară pentru că este reala. Atunci când accepți să trăiești autentic, le permiți celor din jur să facă același lucru. Toată lumea vrea asta, doar că unora le e prea frică să încalce convențiile sociale.
5.Marii artiști au fost întotdeauna niște ciudați
Orice mare operă de artă, descoperire științifică, sau afacere de succes este prin definiție diferită. Marile realizări necesită un mod de gândire inovator și o perspectivă diferită asupra realității. Noutatea apare acolo unde bizareria sfidează status quo-ul.
6.Reprimarea propriilor ciudățenii te frustrează
Oricine se exprimă liber, se simte bine. Când ești tu, cel adevărat radiezi și asta se vede. Întotdeauna vor fi oameni care nu te înțeleg și nu te acceptă, deci nu-ți face griji pentru asta. Atunci când îți ascunzi ciudățeniile, ești mai trist, mai șters și asta se întâmplă tocmai pentru îți înăbuși lumina interioară. Te întuneci. Exact cum în Univers, moartea unei stele crează o gaură neagră. Ciudățenia este o parte din tine și este normal să-i permiți să strălucească.
Citește și 20 de citate despre viață și moarte din cultura amerindienilor
7.Dacă te indepărtezi de mulțime îți vei găsiți tribul
Sunt foarte mulți cei care se rămân în mulțime de teama de a nu fi singuri. Dar atunci când îndrăznești să fii diferit îi vei găsi pe cei cu care te asemeni.
8.Fiecare idee nouă a fost ciudată la început
Orice idee nouă este ca o mutație genetică. La început nimic nu are sens. Nimic nu se potrivește cu “restul”. Dar așa se întâmplă evoluția. Cele mai strălucite idei au părut la început niște ciudățenii fără nici o finalitate.
9.Dacă îți ascunzi partea ciudată, mai târziu vei regreta
Când îți petreci viața încercând să fii că ceilalți, în loc să fii cea mai bună versiune a ta, la sfârșit vei spune: “mi-ar fi plăcut să trăiesc fără frica de a fi judecat sau înțeles gresit”. Nimeni nu se uită în urmă să spună că și-ar fi dorit să fie că ceilalți.
10.Atunci când exprimi ceea ce ești, Universul se conformează
Percepția asupra propriei persoane este o pârghie extrem de puternică. Dacă tu te vezi ca o persoană capabilă, cei din jur te vor percepe la fel. Atunci când îți accepți partea ciudată și înțelegi că este de fapt sursa ta de putere, nimeni nu o să te mai judece, ci vei fi admirat. Este alegerea ta dacă tu urmezi lumea sau lumea te urmează pe ține.
“Când larva s-a transformat în fluture, nimeni nu i-a văzut frumusețea; toți au vorbit despre ciudățenia sa. Ei ar fi vrut să fie așa cum fusese dintotdeauna. Dar ea deja avea aripi”. Dean Jackson