Este incredibil să constatăm câte lucruri se acumulează pe parcursul vieții cotidiene. O sumedenie de lucruri inutile ne înconjoară, chiar dacă nu facem colecție. Nu contează că acest fapt e unul întâmplător sau voit, în nici un caz nu este bine să acumulăm prea multe lucruri inutile.
Dacă începeți să căutați obiecte care să va facă fericiți, mulțumiți sau încrezători în sine, veți pierde sursa interioară a bucuriilor. Mai ales în cazul în care vă vine greu să va debarasați de diferite bunuri materiale, este evident că sunteți prea atașat de lucruri. Faceți o schimbare și scăpați de ele, mergeți înainte în viață.
Creierul nostru nu e capabil să își focalizeze atenția pe mai multe lucruri simultan. Trebuie așadar să deveniți mai organizați și să vă definiți prioritățile pentru a fi în măsură să vă sortați informațiile. Pentru a ajunge la această fază, începeți prin a debarasa spațiul de lucruri inutile. Atunci când sufletul este confuz, încercați să urmați cele 13 sfaturi pentru a va ajută să va organizați trupul, sufletul și mintea.
1.Debarasați-vă de lucrurile de care nu aveți nevoie
Toți avem prea multe lucruri, acumulăm altele zi de zi și nu reușim să ne debarasăm de lucrurile pe care nu le folosim, din diferite motive. Avem tendința de a păstra lucruri invocând motive sentimentale, când în realitate ele nu mai înseamnă nimic în viață noastră. Să ai mai puține lucruri înseamnă să trăiești mai simplu, eliberat de dorința de a acumula cât mai multe lucruri. O greutate invizibilă vi se va ridica de pe umeri și deodată va veți simți mai liberi și mai fericiți.
2. Creați-vă un sistem organizat
Când ați terminat de a vă debarasa de toate lucrurile nedorite și inutile, veți regăsi cu placere spațiul vostru intim, îl veți percepe ca nou. Creați-vă o metodă de a rămâne organizat. Aveți grijă să nu acumulați din nou diverse obiecte în spațiile de depozitrae și în colțurile casei. Gândiți-vă cum să vă organizați spațiul pentru a nu acumula lucruri fără folos. Puteți încerca să cumpărați cutii de depozitare sau etajere pentru a păstra diferite lucruri înăuntru. Acumulările de lucruri inutile se întâmplă tocmai pentru că nu vă mențineți sistemul de organizare al spațiului.
3. Citiți mai mult
Incredibil sau nu, lectura este una din cele mai eficiente metode de a va descărca spiritual și vă permite să luați o pauză din rutina cotidiană , de la evenimentele și stările care va influențează în rău. Citiți ceva care vă place, ceva ce vă transpune într-o stare de bucurie și de evadare. Puteți încerca și literatură motivațională, pentru a va păstra moralul ridicat.
4. Nu vă mai amestecați în treburile altora
Deja știți acest sentiment, deci încercați măcar pe viitor să nu vă mai băgați nasul în treburile altora în mod inutil. Nu e cazul să purtați pe umeri și poverile altor oameni, vă provoacă un stres inutil. Doar dacă este vorba de un prieten apropiat sau o rudă, atunci vă puteți implica, dar fiți prudent, sincer și înțelept.
5. Distribuiți sarcinile de lucru
Nu sunteți obligat să petreceți un weekend întreg pentru a face curățenia generală. Repartizați munca pentru câteva ore pe zi dacă vă este comod așa. Faceți pauză la fiecare 30 de minute, este important să luați și pauză pentru a vă concentra mai eficient și pentru a evita epuizarea. Aceste sarcini casnice sunt menite să vă ajute în viață nu să vă împovăreze și nu trebuie trăite ca o experiență traumatică.
Puteți să vă încetiniți ritmul. Estimați spațiul pe care îl aveți de aranjat și optați pentru un interval de timp pentru a face ordine și curățenie. De exemplu într-o zi aranjați obiectele de pe etajere sau bibliotecă, iar în ziua următoare sărbătoriți ! A două zi ocupați-vă de sertarele biroului și tot așa. Alegeți un ritm mai lent care să nu vă obosească și care vă permită să rămâneți coerent, concentrat și muncitor. Asigurați-vă că nu ați omis nici o etapă, curățați bine și aranjați toate obiectele, încet dar sigur.
6. Nu va grăbiți, dar luați deciziile rapide bazate pe fapte
Începeți proiectul aranjând rând pe rând obiectele. Dacă va întrebați preț de mai mult de câteva minute dacă e bine să păstrați sau să aruncați un anume obiect, atunci trebuie să vă puneți următoarele întrebări. Este deteriorat? Dacă da, de cât timp este stricat și chiar aveți de gând să îl reparați? Este inutil să păstrați obiecte stricate, dar din păcate asta facem tot timpul. Nu vă fie teamă să vă debarasați de obiecte care nu mai au utilitate și nici nu au o valoare sentimentală, deci nu este sănătos să le acordați multă importanță. Lăsați obiectele inutile să dispară, le veți înlocui cu plăcere.
7.Nu luați mai mult decât puteți duce
Dacă preluați prea multe, vă veți risipi și nu veți fi în măsură să vă ocupați eficient de toate. Acest aspect include munca, viața socială, diverse sarcini. Evaluați ceea ce aveți de făcut și estimați care sunt activitățile cele mai importante. Restul lăsați-le la urmă. Vă veți simți ușurați.
8.Învățați să spuneți NU
E ușor să spuneți da oamenilor care vă solicita anumite servicii și vă cer un sprijin sincer și dezinteresat. Dar de multe ori e bine să învățam să refuzăm, dacă anumite sarcini nu vă sunt pe plac. Vă ajută enorm la starea dumneavoastră mentală. Spuneți NU pe un ton politios și argumentat iar oamenii vor înțelege cu siguranță acest aspect.
9.Priviți mai puțin la televizor
Atunci când aveți obiceiul de a privi timp îndelungat la televizor, spiritul devine îngreunat, productivitatea scade, starea de mulțumire și fericire se diminuează. O zi in fața televizorului poate fi un mod excelent de destindere, dar in realitate privitul in mod îndelungat la televizor cauzează probleme de sănătate din cauza lipsei de activitate fizică regulată.
10.Fiți organizați!
Un mod eficient de a deveni o persoană mai puțin împovărată este organizarea eficientă a vieții. Casă, muncă, petrecerea timpului liber, totul are nevoie de organizare. Vă veți simți mai odihnit și mai productiv atunci când viața dumneavoastră este una ordonată. Uneori e bine să recentrăm existența noastră pe ceea ce este cu adevărat important. Găsiți timp pentru a va debarasa de ceea ce este inutil și veți trăi o viață mai sănătoasă și mai productivă.
11. Creați cutii pentru lucruri „de aruncat”, „de păstrat posibil” și un sac cu lucruri „de dat”
Pentru a vă ajută să rămâneți organizat și eficace, realizați cel puțin trei cutii pe care scrieți destinația: „de păstrat poate”, „de aruncat” și „de dat”. Cutia cu lucruri posibil ”de păstrat” va conține diferite lucruri care poate mai sunt utile și n-ar fi bine să le aruncați. Cea cu lucruri „de aruncat” este clar cea destinată gunoiului, unde veți pune lucrurile care nu merită păstrate și nici nu pot fi date altcuiva. Cutia cu lucruri „de dat” este creată pentru obiectele de care nu mai aveți nevoie dar pot fi folositoare altcuiva. Sunt oameni care se pot bucura de anumite lucruri care nu vă mai sunt de folos.
12. Relaxați-vă corpul și spiritul
Uneori o ședința de yoga este de folos pentru a va relaxa și calma, pentru a goli corpul și sufletul de oboseală și balast. Puteți găsi o sală de Yoga unde să practicați exerciții de relaxare sau încercați simple metode de meditație, fie și acasă. Chiar și pe Youtube sunt o sumedenie de filme care explică cum să va relaxați.
13. Practicați recunostiința
Unul dintre cele mai eficace metode de a va goli de greutăți mintea și sufletul este cel de a mulțumi, de a va exprimă recunostiința. Nu trebuie neapărat să practicați rugăciunea, dacă nu sunteți religios. Doar o mulțumire general exprimată pentru tot ceea ce aveți și ați obținut, este de folos. Gratitudinea este o expresie de mulțumire sufletească, un mod de a va elibera sufletul și spiritul de stres și greutăți.
Voi ce metode folosiți pentru a vă face ordine în viață?
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să primești zilnic informații noi, te invităm să te abonezi paginii noastre Facebook Ce spun Astrele și să împărtășești cu prietenii tăi articolele noastre!