Ce este scrisul automat?
Practicat cu succes începând cu jumătatea secolului XIX, când ocultismul și artele spirituale au avut o perioadă de înflorire în Occident, scrisul automat este scrisul fără controlul conștient, voluntar al actului în sine. Operatorul intră în transă și permite unei alte entități să se exprime, controlând mâna care scrie. Această entitate, în funcție de credințele fiecăruia poate fi: subconștientul, Sinele Superior ori un ghid spiritual (acesta este un spirit și nu o persoană). Scrisul automat este așadar o metodă de divinație, foarte la îndemână, pentru că nu necesită decât hârtie și un instrument de scris. Și, desigur voința și timpul practicanului.
De ce să practici scrisul automat?
Din același motiv pentru care cineva ar apela la orice altă metodă de divinație: ghicit în cărți, în cafea ori în palmă. Practicăm divinația pentru a afla răspunsuri la întrebări care ne frământă (și care ni se par cruciale): Voi fi iubit(ă) de X?, Cum vor decurge lucrurile la noua slujbă? Voi reuși să mă mut din oraș/plec din țară? Și așa mai departe.
Spre deosebire de alte metode de divinație, aici nu sunt necesare cunoștințe elaborate (semnificația arcanelor – în tarot ori interpretarea diferitelor forme – cititul în cafea, ceai ori ceara lumânării). Odată atinsă starea de transă, răspunsurile vin simplu și clar, într-un limbaj pe care îl cunoaștem, fără că o simbolistică să fie interpusă.
Diferența dintre scrisul automat practicat de cel/cea care își caută răspunsurile și o sesiune de divinație cu un profesionist este exact diferența dintre mâncarea preparată acasă și cea servită la restaurant. Masa la restaurant te costă bani și nu puțini. Pe de altă parte, tu știi cel mai bine cum îți place ciorba, știi ce ai pus în ea și este cea mai bună opțiune pentru tine. La restaurant, mâncarea poate avea un gust mult mai bun decât acasă doar dacă bucătarul este un artist pasionat de ceea ce face. Dar dacă nu este pasionat și a mai folosit și ingrediente alterate, atunci e altă poveste.
Cum întreții o sesiune de scris automat?
Înainte de a începe o sesiune de scris automat (dacă se poate chiar în ziua precedentă), trece pe o hârtie toate întrebările la care dorești răspuns. Apoi începe să le comprimi până ajungi la un număr rezonabil, să zicem trei. Vei vedea că în decursul acestui proces o sumă de soluții apar deja și este chiar posibil că sesiunea de scris automat să nu mai fie necesară.
O altă posibilitate este că în timp ce lucrezi asupra întrebărilor să intri în transă și să-ți primești răspunsurile. În acest caz, desigur trebuie să lași lucrurile să se întâmple. Scrie tot ce ți se dictează, fără a încerca să interpretezi în vreun fel.
Există și posibilitatea în care angajezi o sesiune fără a avea întrebări, cerând doar Ghizilor să-ți transmită ce consideră că trebuie să știi. Această metodă este însă mult mai dificilă, potrivita pentru meditatorii experimentați, iar rezultatele, deși extrem de relevante, apar în urma unei practici îndelungi.
Rezervă-ți aproximativ două ore pentru sesiune. Aceasta presupune timpul necesar intrării în transă (15 min), timpul petrecut în sesiunea propriu zisă (max. 30 min), timpul pentru revenirea la normal (10 min) și cam încă o oră pentru transcrierea și interpretarea a ceea ce ai scris în timpul transei.
Este bine că măcar la primele sesiuni să mai fie cineva în preajmă, mai ales dacă nu ai experiență cu transa. Nu în aceași încăpere, dar în apropiere este bine să ai o persoană care știe ce urmează să se întâmple, nu se îngrijorează ușor și reacționează bine în situații critice.
Pregătirea sesiunii:
– fă un duș, mănâncă ușor – o supă de legume sau câteva fructe.
– vizitează baia.
– îmbrăca-te cu haine lejere de bumbac.
– pregătește camera. Lumina trebuie să fie caldă și foarte discretă (dacă se poate doar lumina lumânărilor). Hârtia și pixul să fie la îndemână. Mai trebuie să ai la îndemână două sau trei sticle mici cu apă pentru cazul în care flacăra lumânărilor generează vreun incident.
– expune camera și dacă se poate și pe tine la sunete purificatoare, cum ar fi clopoței Tingsha, boluri tibetane, diapazon .
Sesiunea:
– aprinde două lumânări, poziționate departe de orice obiect inflamabil și de asemenea departe de locul unde te vei află în timpul transei.
– așază-te în poziția în care urmează să meditezi, calmează-ți mintea și uită-te un timp la flacără uneia din lumânări, fără să te gândești la nimic. Concentrează-te asupra respirației.
– închide ochii și continuă să vizualizezi flacara lumânării, urmărind în același timp firul propriei respirații. Inspiră. Expiră. Golește-ți mintea. Repetă de câteva ori. Apoi uită-te direct în întunericul din fața ta.
– afirmă: ‘voi avea o sesiune de scris automat în care voi primi răspunsurile care îmi sunt necesare pentru a evolua. Întreaga sesiune va decurge în mod pozitiv, ușor și benefic. Voi avea o experiență plăcută și regeneratoare’.
– spune o rugăciune (cu cuvintele tale) sau evocă entitatea care urmează să controleze seanța. Aceasta trebuie să fie atât de simplă precum: ‘Rog/ Chem/ Invit (subconștientul/ Sinele Superior/ Spiritul X) să mă asiste în găsirea răspunsurilor de care am nevoie pentru a evolua, prin această sesiune de scris automat. Cedez controlul conștient al acțiunilor mele spre a fi ghidat în timpul sesiunii. Mulțumesc.
– începe să scrii. Nu încerca să evaluezi nimic din ceea ce scrii, nu te preocupa de gramatică, de caligrafie sau de cum ai să citești după aceea.
– dacă apar pauze în comunicare, așteaptă cu răbdare reluarea contactului.
Încheirea sesiunii:
– de regulă atunci când o seanță este încheiată, operatorul pur și simplu știe asta. Dacă la un moment dat apare o pauză mai lungă, se poate pune intrebrea: ‘Mai sunt încă mesaje pe care trebuie să le scriu sau asta a fost tot?’.
– odată ce comunicarea a fost încheiată, mulțumește entității care te-a asistat, apoi revino-ți din transă.
– uită-te peste hârtii și începe să transcrii mesajele primite. Ar fi bine să ai pregătită o gustare ușoară – legume fierte, pâine neagră și un pahar cu lapte de migdale sau un ceai. Mâncând, te vei reancora în viața de zi cu zi. Reîntoarce-te la ceea ce ai transcris și interpretează mesajul. Gata 🙂 Tocmai ai făcut o călătorie în lumea spiritelor printr-o poartă aflată în fiecare dintre noi, dar a cărei taină doar puțini o cunosc: mintea subconștientă.
!!! Nu încerca o sesiune de scris automat dacă:
– ești sub tratament cu medicamente care influențează starea psihică sau percepția
– suferi de tulburări psihice sau de personalitate ori ai atacuri de panică
– suferi de hipertensiune, diabet sau boli cardiovasculare
– ești o persoană care se sperie ușor sau ai coșmaruri frecvente
– suferi de depresie
– consideri că nu te cunoști suficient de bine
Dacă ești într-o dispoziție proastă sau crezi că nu te poți concentra este bine să amâni sesiunea.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să primești zilnic informații noi, te invităm să te abonezi paginii noastre Facebook Ce spun Astrele și să împărtășești cu prietenii tăi articolele noastre!
Mihaela Onofrei
(aripidenoapte)
Foto: Mihaela Onofrei